Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hiabs måleri får ny ägare

Lokala entreprenörer tar över Hiabs måleriavdelning. Anställda erbjuds behålla sina jobb.

Nu står det klart att krantillverkaren Hiab säljer sitt måleri vid fabriken i Hudiksvall. Nybildade IBE Spektrum AB tar över verksamheten redan 5 maj. Måleriets 15 anställda har erbjudits att följa med till den nya ägaren.

Hiab och IBE Spektrum kommer att teckna ett leverans- och samarbetsavtal och det nya bolaget fortsätter verksamheten i samma lokaler som hyrs av Hiab.

– Det känns fantastiskt roligt att kunna meddela att vi kan bidra till en lösning som gör att vi kan behålla både arbetstillfällen och spetskompetens här i Hudiksvall, säger Hiabs fabrikschef Tomas Blomberg i ett pressmeddelande.

Bakom IBE Spektrum AB står bland andra Per Iversen och Jonatan Bunne.

– Detta förvärv ligger helt i linje med de ambitioner vi under några år arbetat med och vi ser fram emot att inom kort starta upp, säger vd Per Iversen.

Parterna har kommit överens om att inte avslöja de finansiella detaljerna i övertagandet. En presskonferens är planerad till 14.30 i eftermiddag.