Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

HHC mot Hammarby nästa säsong

Säsongen 2014/2015 kommer bli annorlunda för Hudiksvalls HC. Nya serier i hockeyettan gör att HHC slipper möta lagen från Dalarna, och i stället tillkommer flera lag från stockholmsområdet.

Nästa säsong kommer bland annat Hammarby till Glysishallen.

Annons

Den nya serieindelningen innebär att det bara blir fyra olika serier i hockeyettan.

HHC kommer spela i den östra serien där tolv lag ingår. Jämfört med fjolårets division 1 C försvinner Borlänge, Falun, Lindlöven och Surahammar, lag som 2014/2015 i stället kommer spela i den västra serien.

Tillkommer gör i stället flera lag från stockholmsområdet, bland annat Hammarby och Vallentuna.

Visby/Roma är ett lag HHC är bekant med sedan flera möten lagen emellan i allettan. Kommande säsong möts lagen redan i grundserien.

– Många nya intressanta lag med "Bajen" i spetsen kommer öka intresset för hockey i Hudiksvall ytterligare. Dessutom är flera lag från Stockholm vilket aldrig är fel, säger HHC:s marknadsansvarige Fredrik Jönsson.

Totalt blir det 22 matcher i grundserien och preliminärt datum för seriepremiären är satt till söndag den 21 september.

– Sportsligt är det en tuff och bra serie där vi har mött flera lag i allettan tidigare och det är alltid roligt att möta lag från Stockholm, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson.

För att gå vidare till allettan är det en topp fyra-placering som gäller för HHC. I allettan väntar sedan topp fyra-lagen från den norra grundserien. I den södra allettan möts topp fyra-lagen från den östra- och den södra grundserien.