Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HHC mot Hammarby nästa säsong

Säsongen 2014/2015 kommer bli annorlunda för Hudiksvalls HC. Nya serier i hockeyettan gör att HHC slipper möta lagen från Dalarna, och i stället tillkommer flera lag från stockholmsområdet.

Nästa säsong kommer bland annat Hammarby till Glysishallen.

Annons

Den nya serieindelningen innebär att det bara blir fyra olika serier i hockeyettan.

HHC kommer spela i den östra serien där tolv lag ingår. Jämfört med fjolårets division 1 C försvinner Borlänge, Falun, Lindlöven och Surahammar, lag som 2014/2015 i stället kommer spela i den västra serien.

Tillkommer gör i stället flera lag från stockholmsområdet, bland annat Hammarby och Vallentuna.

Visby/Roma är ett lag HHC är bekant med sedan flera möten lagen emellan i allettan. Kommande säsong möts lagen redan i grundserien.

– Många nya intressanta lag med "Bajen" i spetsen kommer öka intresset för hockey i Hudiksvall ytterligare. Dessutom är flera lag från Stockholm vilket aldrig är fel, säger HHC:s marknadsansvarige Fredrik Jönsson.

Totalt blir det 22 matcher i grundserien och preliminärt datum för seriepremiären är satt till söndag den 21 september.

– Sportsligt är det en tuff och bra serie där vi har mött flera lag i allettan tidigare och det är alltid roligt att möta lag från Stockholm, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson.

För att gå vidare till allettan är det en topp fyra-placering som gäller för HHC. I allettan väntar sedan topp fyra-lagen från den norra grundserien. I den södra allettan möts topp fyra-lagen från den östra- och den södra grundserien.