Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HHC lånar in målvakt

HHC har under uppehållet jobbat med att få klart med en till målvakt. Nu står det klart att det blir ett lån från Örebro.

Det är 20-årige Måns Johansson som lånas in till HHC resten av säsongen.

Måns kommer närmast från Örebros J20-lag men har tidigare varit utlånad till en rad olika klubbar. Bland annat spelade han fyra matcher med HHC:s seriekonkurrent Lindlöven säsongen 2011/2012. Senast var han utlånad till moderklubben Wings HC från Arlanda.

– Vi går nu in i slutskedet av grundserien och med en kommande alletta och eventuella play-off-matcher känner vi nu att vi behöver komplettera målvaktsfrågan. Vi är därför mycket glada att kunna knyta Måns Johansson till oss, säger HHC:s sportchef Anders Schmidt.

Måns Johansson är främst tänkt att konkurrera med Johan Larsson i målet. Det innebär att Eric Jonsson och Markus Eriksson, som hittills delat på sysslan som andremålvakt, får kliva åt sidan.

– Eric och Markus har gjort det bra under säsongen. Samtidigt får man ha i åtanke att steget är stort från J-18 till ett topplag i division 1 och den här säsongen är mycket att lära och se. De kommer fortfarande tillhöra A-laget men kommer även att tränas och matchas i J-20 laget, säger Ander Schmidt.