Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HHC kvar i serietopp

Hudiksvalls HC behåller serieledningen efter en stabil insats mot Kovland på fredagen. 3–1 (0–0, 1–0, 2–1) är siffror som skvallrar om en bra dag på jobbet.

Annons

– Det är ju alltid lite derbykarraktär i matcherna mot Kovland, och även om det bara stod 1–0 långt in i sista perioden så kändes det stabilt, sa HHC-tränaren Alf Nordh.

Första perioden var händelsefattig och Robin Englunds puck i utsidan av stolpen var det enda värt att notera.

Det blev lite bättre fart i andra perioden, speciellt sedan Pontus Wernersson Libäck styrt in 1–0 efter 9.56, men matchen tände aldrig riktigt till.

I slutperioden hade HHC full kontroll på händelserna och när man fick spela fem mot tre kom också 2–0. Återigen var det Pontus Wernersson Libäck som var sist på pucken, och det skulle även komma ett tredje power play-mål, den här gången med Patrik Westergren som målskytt.

Med tretton sekunder kvar att spela lyckades Jonas Wedin peta in en reduceringspuck bakom Simon Nordh.

– Vi är stabil bakåt och är på rätt ställe hela tiden utom vid ett tillfälle, och det kostade ett baklängesmål, sa Alf Nordh.

Men eftersom HHC hade gjort tre spelade det mindre roll...