Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

HHC jagar vidare

En dryg vecka innan seriestarten har Hudik Hockey fortfarande en lucka i sin backbesättning.
– Men vi måste ha is i magen. Det gäller att vi hittar rätt lirare, säger HHC:s sportchef och tränare Affe Nordh.

– Vi bestämde oss tidigt för att leta efter en back som syns och hörs på isen, säger Affe Nordh.

Men backar är högvaluta i hockeyvärlden. En back av allsvenskt snitt kan välja och vraka bland anbuden. Det handlar inte bara om svenska klubbar, även klubbar i Frankrike, Danmark och Norge är med i budgivningen.

– Det har blivit något av backarnas marknad, säger Affe Nordh.

Söndagen den 20 september skrinnar HHC ut i Glysishallen för seriepremiär mot Njurunda. Då får man klara sig med de spelare som redan nu finns i truppen.

Ett par månader in i seriespelet uppstår oftast lägen då spelare känner att det får för lite istid i sina klubbar. Då kan det finnas spelare av allsvensk kaliber som vill röra på sig och i ett sådant läge vill Affe Nordh ha ekonomiska muskler att hämta rätt spelare.

– Det viktigaste är att vi hittar rätt ledartyp och inte bara plockar hit någon för att fylla på truppen. Det skulle inte vara rättvist mot de unga spelarna. Nu håller vi platsen öppen i väntan på att rätt kille dyker upp...