Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hexatronic väljer Monitor som partner

Hexatronic har anlitat Monitor för att utveckla sitt affärssystem. Det innebär fördelar för båda företagen på orten.

Annons

– Vårt folk i Hudiksvall tyckte att vi skulle välja Monitor. De känner sig trygga med det systemet och de är duktiga på produktion, berättar vd Gert Nordin vid Hexatronic.

Valet var ingen självklarhet. I andra delar av Hexatronic används andra system. Gert Nordin berättar att de tittat på fler affärssystem, eftersom det är en avgörande del i hur företaget fungerar.

– Affärssystemet är jätteviktigt, det är A och O. Utan det så stannar företaget.

Morgan Persson, vd vid Monitor, säger att de har många skäl att vara nöjda.

– Det finns flera aspekter i det här. Vi har inte undgått att höra att Ericsson lägger ner och att Hexatronic kommer och tar över tillverkning. Det är väldigt viktigt för alla som bor i Hudiksvall att industrin får leva kvar, tycker han.

En annan aspekt som han framhåller är att det handlar om att företagen lockar kompetens till varandra och därmed stärker Hudiksvall som ort.

– Det innebär att det finns potentiella arbetsgivare för medflyttande. Allt hänger samman.

Samarbetet mellan företag leder till att de båda får mer kunskaper.

– Definitivt. Så är det alltid för oss. All kompetens i det här huset är från sådant vi lärt oss under 40 års samarbete med våra kunder och nu får vi lära oss mer om kabeltillverkande företag, konstaterar Morgan Persson.

Gert Nordin menar att närheten haft betydelse.

– Egentligen ska det inte behöva göra det men det gör det. De måste vara på plats för att göra jobbet, säger han.

Monitor ska leverera systemet snart och vara klara till sommaren, då det provkörs. Den 13 augusti är det skarpt läge. Gert Nordin är inte orolig.

– Med all respekt för branschen så vet vi att sådana här projekt brukar dra ut på tiden, så vi har satt ett gummiband på åtta veckor.