Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hexatronic behöver mer pengar

Kabelfabrikens nya ägare tar in mer pengar för att bolaget ska klara sin expansion där verksamheten i Hudiksvall är betydande.

Annons

Det handlar om att ta in 27 miljoner kronor till Hexatronic Scandinavia AB genom en nyemission av aktier. Erbjudandet riktas till en grupp svenska investerare. Det beslutade styrelsen på måndagen.

Hexatronic blev den 1 december ägare till Ericssons kabelfabrik i Hudiksvall för 55 miljoner kronor och bolaget behöver bättre finansiella muskler för att klara sin expansion. Omsättningen i bolaget beräknas nämligen öka från runt 100 miljoner kronor under verksamhetsåret 2012-13 till mer än 320 miljoner kronor under 2014.

Framför allt är det investeringen i Hudiksvall som står för den ökade omsättningen. Nu är styrelsens prioritering att få bolagets verksamheter att utvecklas.

Redan i november gjorde bolaget en första emission som drog in 23 miljoner kronor.

– Vi vill se till att göra allting rätt och den närmaste tiden är inriktad på konsolidering, säger Göran Nordlund, styrelseordförande för Hexatronic Scandinavia AB.

De nya aktierna motsvarar en åttondel av bolagets aktier och kursen är satt till 13:50 kronor, det innebär en tioprocentig rabatt utifrån medelpriset de senaste 20 handelsdagarna. Den senaste tiden har kursen gått upp och slagit rekord.

– Det finns inga specifika nyheter som påverkar kursrekordet, men vi tror att marknaden har hittat oss och det är orsaken till uppgången även om aktien är volatil, säger Göran Nordlund.

Styrelsens målsättning är att notera aktien på OMX First Norths aktiemarknad redan under 2014. Det finns en efterfrågan på börsintroduktioner bedömer styrelsen.

– Vi har siktet inställt på att finnas på Stockholmsbörsen men det ligger några år bort innan vi är börsfäiga, säger Göran Nordlund.