Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hett vargmöte hålls i kväll

Trots den påstådda hotbilden kommer föreläsningen att genomföras.

Under gårdagskvällen genomförde Folkaktionen ny rovdjurspolitik en föreläsning i Ockelbo. Enligt arrangören var lokalen fullsatt och ungefär 300 besökare fanns på plats.

I kväll, onsdag, tar de plats i Järvsöfolkans lokaler där Karl Hedin kommer att berätta om den svenska rovdjurspolitiken och vargen.

– Vi har fått en hotbild som gäller både för Järvsö och Ockelbo, sa Roland Persson, ordförande i föreningens lokala avdelning i Gävleborg när Ljusdals-Posten tidigare talade med honom.

Hotbilden är, enligt föreningen, riktad från aktivistgrupper som vill skydda den svenska vargstammen. Trots det fanns då inga planer på att ställa in aktiviteterna. Mötet i Ockelbo mötte inget motstånd och gick lugnt till.

– Det är ett väldigt stort intresse och jag tror säkert att vi fyller Folkets hus i Järvsö. Sen är vi starka och det finns ingen risk att vi kommer att ställa in, sa Roland Persson.

Trots den påstådda hotbilden hade Ljusdalspolisen, tidigare under veckan, inte mottagit någon ansökan om polisassistans eller ordningsvakter.

Tidningen kommer att finnas på plats under kvällens möte.