Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hetaste lärlingen nominerad av Stig H

/

Bollnäsbördiga Jennifer Tillman hade ett fantastiskt 2009 då hon vann Guldklockan och blev utsedd till årets lärling.
Nu är hon nominerad till Stig H Johanssons stipendium.
– Jag har säkert bra chans med tanke på fjolåret, säger Jennifer.

Annons

Jennifer Tillman hade ett fantastiskt 2009. Och fjolårets hetaste lärling har fortsatt på den vägen även den här säsongen. 25-åringen från Bollnäs kör mycket lopp och vinner i snitt var tionde lopp.

På onsdagen bröt hon av vardagen med en egen utfrågning av Stig H Johansson.

Tränarlegendaren, som håller till på gården Stora Alby utanfrö Stockholm, har ett stipendium på 40 000 kronor som han varje år delar ut till två lovande lärlingar i landet. Tidigare år har man valt ut två vinnare av de som säker stipendiet, men i år är upplägget annorlunda.

– Nu har de valt ut fem lärlingar som man sedan tar ut två vinnare bland. Vi träffade Stig H för att han lättare ska se vem som ska får stipendiet. Jag har träffat honom många gånger tidigare, men aldrig suttit ner och pratat med honom, säger Jennifer.

De fem kandidaterna kommer under maj månad att presenteras i Vinnare V75 på lördagarna. Vilka som får stipendiet avslöjas i programmet i samband med Bodens V75 som körs på kvällen den 19 juni.

De fem nominerade är Therese Andersson (anställd hos Hans R Strömberg, Rättvik), Jörgen S Eriksson (Jörgen Westholm, Romme), Tommy Karlstedt (Ralf Karlstedt, Mantorp), Jennifer Tillman (Jörgen Axén, Mantorp) och Amir Zukanovic (Veijo Heiskanen, Åby).

Mer läsning

Annons