Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hetast i Rengsjö

Stundtals bänkad i fjol och bara ett mål på kontot. I år har det vänt för Jon Pettersson. Fyra mål på tio matcher och en andraplats i Ljusnans stjärnliga vittnar om att han varit en av Rengsjös viktigaste kuggar under vårsäsongen.

Efter kvällens match mot Kvarnsveden är det dags att summera ihop första halvan av fotbollstrean. För Rengsjös del ser det ljust ut. I dagsläget ligger man på andraplatsen som innebär kvalspel till division två. Jon Pettersson kan inte annat än att vara nöjd med Rengsjös och sin egen säsong.

- På det stora hela är jag väldigt nöjd, sen så är det extra skönt att det har börjat trilla in lite mål för min egen del också.

Jon tror att en av de bidragande orsakerna till hans utveckling stavas trygghet. I fjol satt han på bänken en del men i år har han spelat alla matcher från start.

- Den största skillnaden är att jag vågar utmana själv nu. Tidigare har jag mer kommit runt på kanterna och slagit inlägg. Det är viktigt för självförtroendet att känna att man har en plats i startelvan.

Mot Kvarnsveden är både Erik Wästman och Emil Clahr avstängda vilket leder till att det måste möbleras om i laget.

- Självklart är det spelare vi kommer att sakna men vi har duktiga ersättare som är hungriga på att få spela, säger tränare Anders Olsson.

En vinst i sista matchen innan uppehållet skulle innebära att Rengsjö har slagläge inför hösten, det håller både Ollson och Pettersson med om. Båda är ändå försiktiga när det pratas om avencemang i seriesystemet.

- Det är långt kvar dit, säger Olsson.

Men som sagt, det ser onekligen lovande ut.