Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Heta känslor i Rengsjö

Det var heta känslor i bottenmötet mellan Rengsjö och Valbo. Och det lugnade inte ner sig nämnvärt efter slutsignalen.

I jämna matcher så är det de små marginalerna som avgör. Och för lag i pressade lägen är det extra viktigt att ha dem på sin sida. I mötet på Rengsjö IP var det Valbo som hade det rätta flytet med studsar och domslut.

Framförallt i två lägen som Rengsjös tränare Dennis Ohlsson väljer att kalla matchavgörande.

Första gången var efter 53 minuter, då det fortfarande stod 0–0. Erik Wästman fick en bra löpboll, sprang åt sig en halvmeter och skulle bara toucha bollen en gång till innan sitt avslut. Då föll han.

– Varför skulle jag lägga mig där? Det var ju första gången i matchen jag var förbi deras backar, säger Rengsjöanfallaren.

Domaren Martin Palm blåste, men inte för frilägesutvisning och frispark på straffområdeslinjen – utan för filmning på Wästman som fick gult kort.

– Det är snudd på att det avgör matchen, de hade ju fått en utvisad och vi ett jätteläge att ta ledningen, säger Dennis Ohlsson.

Men det skulle komma en utvisning. Efter 69 minuter sjabblade Valbos back och målvakt och Christian Törnros rusade fram för att stöta in bollen, samtidigt som målvakten fick sina handskar runt den. Törnros avbröt sin attack men träffade ändå – och fick direkt ett rött kort.

Fyra minuter senare kunde Valbo sätta 1–0. Och jakten på en kvittering blev uddlös för ett decimerat Rengsjö.

– Vi spelar bra i dag tycker jag, problemet för oss är att den sista passningen nästan alltid går fel, så det blir aldrig någonting av anfallen, säger mittbacken Anders Persson, Rengsjös bäste spelare.

– Försvarsspelet känns bra. Det är inte där vi har problem. Det är mål vi måste börja göra nu, så enkelt är det. Gör vi det så kommer vi vinna, säger han.