Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Herrgården är till salu

Hälsinglands enda slott är till salu. Voxnabruks herrgård kan nu köpas för 5,5 miljoner kronor.

– Voxnabruks herrgård byggdes 1790-1793. Det finns många herrgårdar i Sverige från denna tid, men de flesta är helt förstörda på grund av senare tiders renoveringar. Eller så fick de förfalla helt på 30-talet och framåt innan man moderniserade dem helt. Voxnabruks herrgård är charmig och mycket är bevarat, det finns till och med fönster från 1700-talet kvar, säger mäklare Peter Fröjdh för Iwers mäklarbyrå som har specialiserat sig på just slott, herrgårdar och säterier ute i landet..

Voxnabruks herrgård drivs i dag som festlokal och catering. Det var Lars Svedling och Johanna Slettvoll som köpte herrgården för några år sedan av Lars och Birgitta Rosén. Det nya ägarparet har satsat på att främst modernisera köket och många av maskinerna där är inköpta 2010.

Därför vill de gärna att den nye ägaren fortsätter med någon form av servering- och restaurangrörelse.

Under Lars och Birgitta Roséns tid genomgick herrgården en omfattande renovering, taket förbättrades, fönstren renoverades och många av de fina kakelugnar som står där i dag murades upp under denna tid.

Klocktornet, som ger herrgården dess speciella slottskänsla, är tillbyggt på 1800-talet. Herrgården består av 27 rum plus olika skrymslen och vrår.