Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Herrar med fokus på nyhetsflödet

/
  • Programledarna Lars Adaktusson och Robert Aschberg tycker själva att de är olika, men en sak har de gemensamt.
  • ...medan Lars Adaktussons dito sänds på tisdagar och torsdagar.

Samhällsjournalisterna Lars Adaktusson och Robert Aschberg delar både redaktion och sändningstid i TV 8 i höst.

- Blandning berikar, så är det alltid, säger Robert Aschberg.

Annons

Robert Aschberg hade sitt stora genombrott 1989 med det banbrytande debattprogrammet "Diskutabelt". 20 år senare är samhällsjournalisten tillbaka med det direktsända aktualitetsprogrammet "Aschberg" i TV 8. Men enligt programledaren kommer "Aschberg" inte att innehålla lika hetsiga diskussioner som "Diskutabelt" gjorde på sin tid.
- Det programmet byggde på att det fanns gott om spelyta. När man sitter trevligt och intimt kan inte folk skrika åt varandra, säger Robert Aschberg.
Programmet går ut på att Robert Aschberg får möta en gäst som inspirerar eller irriterar honom samt en oväntad gäst som kommer från en helt annan värld än den som programledaren själv befinner sig i.

både redaktion och sändningstiden 21.00 med samhällsjournalisten Lars Adaktusson, som fortsätter med sitt självbetitlade program även i höst. "Aschberg" kommer att stå för innehållet på måndagar och onsdagar, medan "Adaktusson" sänds på tisdagar och torsdagar.
- Eftersom Robban och jag gör rätt olika program så är tanken att vi ska kunna korsbefrukta varandra och få ett redaktionellt utbyte av tankar och idéer, säger Lars Adaktusson.
Men förutom att de båda programmen delar både kanal och klockslag kommer det inte att finnas några likheter mellan "Aschberg" och "Adaktusson".

nyhetsflödet, vara längst fram där det händer och ha de mest heta gästerna. Vi vill tillföra någonting till nyhetsflödet, säger Lars Adaktusson.
- För min del tar vi det dag för dag. Vi vill inte vara i nyhetsflödet och surfa, vi vill skapa det och ligga längst fram, säger Robert Aschberg.
- Där fick jag så jag teg, säger Lars Adaktusson och skrattar.

Mer läsning

Annons