Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hermansson snabbast i Ljusdal

Seger trots trasig koppling.

Fredrik Hermansson, Bollnäs, jublade efter målgång på Kåtmyrabanan i lördags!

Annons

Årets sjätte och sista deltävling i X-cupen i folkrace avgjordes i Ljusdal. Två segrar samt en andraplats i kvalet innebar 27 poäng –samt A-final för Fredrik Hermansson.

Här blev det dramatiskt i den första kurvan efter start. Benny Lindgren, Gestrike och Ångeföraren Daniel Eckeskog krokade ihop och båda rullade på tak.

Fredrik klarade sig helskinnad undan tumultet och var tvåa ut på det första varvet, jagande Mikael Ahnström, Hede. Sedermera avancerade ”Hedde”till en ledning han därefter inte släppte greppet om. Korsade mållinjen som etta –men fick därefter bärgas in i depån.

– Kopplingen fungerar inte. Men det märkte jag först efter målgången, berättade Fredrik, självklart glad över förstaplatsen.

Totalt i X-cupen tog sig Fredrik från tredje till andra plats. Slutsegraren, Gestrikes Robert Morell, hade ett försprång som var alltför stort för att ta in.

I juniorklassen blev Andreas Waleteg, Bollnäs, fyra i B-finalen. Totalt i X-cupen slutar han sjua.

KURT ELIASSON