Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrik tillbaka i SCA

En sommar i storklubben CK Valhall fick räcka.

Nu är Henrik Andersson tillbaka i moderklubben Söderhamns CA.

Men cykelsatsningen är precis lika hård för det.

Plus att multisportaren nu också satsar på triathlon.

I början av sommaren tog cykeltalangen Henrik Andersson, 18 år från Ljusne, klivet över till storklubben CK Valhall i Stockholm.

Allt med sikte på att bli en ännu bättre cyklist.

Och visst har han blivit det.

Men längtan efter att åter få representera moderklubben Söderhamns CA blev för svår.

– Ja, i en storstadsklubb som Valhall är man mer anonym. Jag har saknat att vara en profil från Söderhamn. Sedan är det en skönare känsla att stå på pallen i SCA:s tröja. För där finns mitt hjärta, säger Henrik som i november flyttar tillbaka sin cykellicens till moderklubben.

Och samtidigt registrerar han sig som tävlande i triathlon för klubben.

För i kombination med en stenhård satsning på cykel vill Henrik på allvar testa det här med triathlon. Något som han redan i somras gjort med viss framgång.

– Motivationen brast lite för cykling i somras efter materialstrul och en hel del otur. Så nu blir det en 50–50-satsning på cykel och triathlon, berättar Henrik.

Tävlingssäsongen är över för Henrik och nu väntar några lite lugnare veckor innan hårdkörningen inför nästa säsong börjar. Och Henriks mål är inte lägre nu efter flytten hem till SCA. Snarare tvärtom.

– Jag växlar absolut inte ner genom att återvända till SCA. I cykling är det deltävlingarna i Svenska cupens elitklass som gäller och i triathlon ska jag satsa på lite längre tävlingar. Som Järnmannen i Kalmar (3 800 meter simning, 18 mil cykling och 4.2 mil avslutande löpning).