Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrik Lundholm vidare till riksfinal av Svensktoppen nästa

(Uppdaterad torsdag 10:55) På onsdagskvällen avgjordes länsfinalen av Svenstoppen nästa på Stortorget i Gävle. Vann gjorde Söderhamnaren Henrik Lundholm.
– Det känns jätteskönt. Nu är det bara att hålla tummarna, säger Henrik Lundholm.

Efter två deltävlingar i Ockelbo och Hudiksvall blev fem artister utvalda att delta i musiktävlingen Svensktoppen nästa som arrangeras av P4. Under onsdagskvällen framförde de sina bidrag på Stortorget i Gävle.

Först ut var Söderhamnaren Henrik Lundholm som ställde upp med låten Stranger, som han skrivit tillsammans med vännen Johan P-son från Göteborg. Näst sist ut var ytterligare en hälsing – Johanna Bakke från Järvsö som framförde sin låt Paledays.

Röstningen på de fem bidragen pågick hela dagen och strax innan klockan 20 meddelade juryn att Henrik Lundholm var den som kammat hem flest röster.

– En låt med en smittande melodi som platsar i varenda radioapparat i detta avlånga land. Rösten andas självsäkerhet, driv och feeling. Vi tror att denna låt och artist kommer att gå mycket långt, löd juryns motivering.

Henrik Lundholm går nu vidare till rikstävlingen där 25 bidrag tävlar mot varandra. Av dessa går åtta bidrag vidare och finalen avgörs sedan på Liseberg i Göteborg. I potten ligger en plats i Melodifestivalen.

– Vi vaknade upp dagen efter och ställde oss frågan om vi verkligen hade vunnit. Det känns jätteskönt och roligt att ha lyckats ta sig vidare. Kul att få så mycket värmande ord från juryn också, säger Henrik Lundholm.