Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrik Flodin nära pallplats

Det blev en sjätteplats, med korn på pallen, för SMK Hälsinge-föraren Henrik Flodin när rallycrossäsongen inleddes i Strängnäs i söndags.

Annons

Årspremiären hade samlat en stor del av rallycross- och backeliten till start. Parallellracet avgjordes på tid, där varje förare körde två åk i varje omgång.

Grundomgången i supernationella klassen vanns av Ulf Eriksson, Oskarshamn, före Linus Westman, Kalix, samt norrmannen Ola Fröshaug. Henrik Flodin tog åttonde tid, knappa tio sekunder från tätplatsen.

I den andra omgången gällde det att bli bland de sex främsta för att nå den hägrande finalen. Här slutade Henrik fyra – efter i tur och ordning Eriksson, Westman samt Fröshaug.

Tråkigt nog tvingades Henrik därefter bryta finalen efter att ha varit trea i det första åket. Han slutade därmed på sjätte plats i tävlingen.

– Gasvajern gick av. Lite snöpligt men sånt som händer, summerade han efteråt.

Trots allt rätt så nöjd med dagen.

– Kör med en helt ny motor som skiljer sig i uppförandet jämfört med min gamla. Var ovant i början men känns som att det kommer fungera bra, fortsätter Henrik.

Vann finalen gjorde Linus Westman (svensk mästare i långnabb på isbana i år). 1,7 sekunder skilde till BMW-kollegan Ulf Eriksson.