Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrik Flodin het i Uphill cup

En tredjeplats på lördagen byttes till seger dagen därpå.
Henrik Flodin knep två pallplatser när bilarnas Uphill cup fortsatte i Borlänge i helgen.

Annons

Rallycrossbanan vid Amsberg, belägen strax norr om Borlänge, kördes två varv i varje omgång. De två bästa åken summerades till resultatlistan.

På lördagen var SMK Hälsinges Henrik Flodin trea i det första åket, knappa halvsekunden efter Oskar Sundell från Järbo som körde snabbast av alla.

Henrik knep sedan andra tid i åk 2, nu distanserad med 31 hundradelar av Films Pontus Westman. Det tredje åket avgjordes i hällande regn. Gestrikes Håkan Holmkvist var den som bestämde tempot, före Sundell och Henrik Flodin. Westman segrade i sammandraget, medan Henrik slutade trea.

På söndagen inledde Henrik med en fjärdeplats i åk 1 men därefter blev det annat ljud i skällan – SMK Hälsingeföraren vann både omgång 2 och 3 och knep därmed slutsegern på lägsta möjliga platssiffra. Westman blev tvåa och Holmkvist trea.

I fyrhjulsdrivna rallyklassen vann hemmaåkaren Tommy Vestlund samtliga tre åk i lördags, varje gång skuggad av Niklas Hägg, SMK Hälsinge. Vestlund fortsatte segertåget på söndagen. Niklas Hägg slutade då på fjärde plats.

KURT ELIASSON