Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henrik Flodin elva i säsongsdebuten

Henrik Flodin slutade elva i supernationella klassen när rallycrossäsongen inleddes i Strängnäs i helgen. Konkurrensen var stenhård, SMK Hälsinge-föraren – boende i Ilsbo – tampades med elitskiktet i såväl backe som rallycross.

– Jag är faktiskt nöjd med min insats. Som alltid är det tufft motstånd i den här speciella tävlingen och väldigt svårt att ta sig till finalen, berättar Henrik.

Segern gick till Fredrik Tiger från Kalix. Tvåa och trea, åtskilda av 16 hundradelar, blev norrmannen Stian Haugan samt finländaren Jari Kokko.

Henrik Flodin, silvermedaljör i backe ifjol, satsar även år på back-SM. Därtill kommer Uphill cup, som inleds i Ånnabodabacken utanför Örebro kommande veckoslut.

– Tävlingsbilen har fått ny växellåda till i år och det fungerade bra. Jag ser fram mot resten av säsongen, avslutar han.

Kurt Eliasson