Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Henke Palm ger sig in i rallysvängen

Trots att han bara är 16 år, har han redan hunnit köra folkrace i två säsonger. Efter att ha tagit hem juniorklassen i X-cupen, växlar nu Henke Palm, Ilsbo, ner. En ny rallybil står klar för start. – Målet det är förstås att vinna.

Annons

På de två år Henke Palm kört folkrace, har han hunnit med 45 tävlingar.

Efter att ha vunnit X-cupens juniorklass totalt 2011, funderade Henke ett tag, och så i höstas bestämde han sig. Han skulle börja köra rally.

En krockskadad Volvo köptes in för ändamålet. Förutom att man fick byta bakändan på bilen, så var den komplett. Efter lackering är nu bilen klar för start.

Förhoppningen är att Henke ska kunna göra rallydebut redan den 14 januari i Skutskär.

– Om det blir någon snö och kyla i Skutskär innan dess. Vägarna måste vara rejält frusna för att inte däcken ska förstöra dem, förklarar Henkes pappa Jocke, som fungerar som kartläsare.

Henke har hunnit testa Volvon lite, bara för att se att den går som den ska.

Men bara för att Henke Palm kör rally nu, betyder inte det att han lägger av med folkrace.

– Jag ska satsa på X-cupen nästa år också. Jag håller på och bygger på en bil, en Opel, som den förra folkracebilen jag hade.

Och framtiden då?

– Det blir nog både folkrace och rally. Men jag vill köra Volvo original. Fast kanske en lite värre bil senare.