Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemtjänstföretag söker tillstånd i Bollnäs

Tidigare i sommar så fick ett privat hemtjänstföretag godkänt av Bollnäs kommun att starta sin verksamhet. Nu är det ytterligare ett hemtjänstföretag som ansökt om tillstånd och vill starta upp i kommunen.

Annons

Anna Danielsbacka är ägare till företaget Extramamman som erbjuder hemtjänstservice, bland annat barnpassning, städning och äldreomsorg. Företaget är ett år gammalt med huvudkontor i Karlsborg men de har verksamhet i närmare 20 stycken kommuner säger hon och berättar om deras äldreomsorg.

- Vi har timanställd personal och gör så att brukaren får en egen personal, det ska alltid vara samma person som kommer varje gång. Annars kanske det är 10-15 olika som kommer och det skulle inte jag vilja ha som gammal. Nu lär de känna varandra och det blir som en kompis, säger Anna Danielsbacka.

Hon berättar vidare att de efter starten ville utöka sin verksamhet och började titta på olika kommuner i landet. En i personalen flyttade till Bollnäs vilket gjorde att ögonen öppnades upp för att också ansöka här. Ansökan till kommunen skickades nyligen in och Anna Danielsbacka vet inte när de får besked.

- Det är så olika från varje kommun. En del kan ta sex månader på sig och andra gör det på tre veckor.

Huvudsakligen anställer företaget undersköterskor och de vill ha personal som bor så nära brukaren som möjligt. Det går aldrig att i förväg veta vart de som vill komma åt tjänsten bor i kommunen men ju närmare personalen finns desto mer flexibelt blir arbetet för alla inblandade, menar Anna Danielsbacka.

- Jag hoppas att Bollnäs kommun tycker det är trevligt och en fördel med att brukaren får en egen personal, det tycker vi och de som har börjat.

Varför heter det Extramamman?

- Alla kan behöva en. Vi jobbar både med läxhjälp och barnpassning och med äldrevård och då kanske man har en gammal förälder som inte bor i samma stad och behöver en extramamma som tar hand om dem.

Annons