Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemtjänsten kvalitetssäkras

Nordanstigs kommun har arbetat fram en för Sverige unik kvalitetsstandard för hemtjänsten. Hemtjänsten ska från och med 1 december baseras på denna standard. Med individen i fokus ska kommunen sätta upp mätbara kvalitetsmål.

Hemtjänsten ska nu kvalitetssäkras, omsorgs och lärandenämnden har tagit fram en kvalitetsstandard som ska säkra kvaliten på vården då kommunen vill öppna upp för privata aktörer att göra hemtjänstinsatser.

– Kommunen vill öppna upp för privata aktörer och det är bland annat därför vi har arbetat fram den här kvalitetsstandarden så att samma kvalite uppnås oavsätt om det är privata utförare eller kommunen som utför uppdraget, säger förvaltiningschef, Mats Collin.

Kvalitetsstandarden är en slags garanti för utförande. Genom att ange vad som ska göras hos brukaren, inom vilken tid och sedan lova att 85 procent av insatserna ska levereras på den överenskomna tiden är Nordanstigs kommun unika i Sverige.