Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemsökt tvätteri medverkar i Det okända

/
  • På tvätteriet i Söderala har det hänt en del skumma saker. I höst tar tv-programmet Det okända itu med den hemsökta källaren.
  • I höst får vi se hur det gick till när tv-programmet Det okända besöker det hemsökta tvätteriet i Söderala.

För trettonde säsongen i rad reser tv-programmet Det okända runt i Sverige för att ta kontakt med andevärlden och undersöka hemsökta hus. I våras kom turen till Söderhamn och avsnittet visas nu i höst.

Annons

I Det okända besöker programledaren Caroline Giertz tillsammans med ett medium hemsökta hus och gårdar runt om i landet. Till hösten kommer ett avsnitt att utspela sig i Söderhamn, närmare bestämt på tvätteriet i Söderala. Tom Andersson, chef på tvätteriet, berättar att personalen skickat in tips till programmet flera gånger men inte kommit med. Till slut fick de napp och inspelningen, som pågick i tre dagar, skedde i våras.

– Det var häftigt när de var här, säger Tom Andersson.

En månad senare besökte programmet tvätteriet igen för att se hur det hade gått. Och hur det faktiskt gick är hemligt fram till dess att programmet har sänts.

Tom Andersson får alltså inte berätta så mycket om själva programmet, men säger att det har hänt mycket konstiga grejer på tvätteriet. Enligt de anställda har det pågått i flera år och många av dem vågar inte gå ner i källaren.

– De har känt sig övervakade och det har funnits en konstig oro. Och samma vecka som de skulle komma var det fullt liv här, berättar Tom Andersson.

Tror du själv på spöken och sådant?

– Det gjorde jag inte förut, men nu gör jag ju det. Jag har varit med om en del äckliga saker, säger Tom Andersson.

Det okända försöker hitta en förklaring till övernaturliga fenomen. Men det handlar inte bara om att driva ut spöken utan också om att ta reda på varför de befinner sig i huset.

– Under inspelningarna av den nya säsongen har det spökat värre än någonsin. Det här är det åttonde året som jag jobbar med programmet och det är fortfarande lika spännande, säger Caroline Giertz i ett pressmeddelande.

Annons