Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemmaplan för Hanna-kören

/

Slutsålt, sommarvärme och en underbar inramning fick hela Freluga att vakna till liv. Hannakören bjöd på en oemotståndlig konsert från trädgårdsscenen. De som inte fick tag på biljetter missade något alldeles speciellt.

Annons

När Bollnäskören med Hanna Hedlund i spetsen tågade in genom publikhavet kunde inte publiken sluta hylla sin älskade kör. Ackompanjerad av strålande solsken bjöd Team Hanna under söndagen på en konsert i två akter, från en miljö som till och med U2-Bono skulle utse till en liten bit av himmelen på jorden.

För att inte göra någon i publiken besviken serverade kören inte bara låtarna vi känner igen från tv, utan även musikstycken som de har sjungit bakom scenen, i bussen på vägen ner till sändningen av Körslaget och låtar de använt för att peppa sig själva när de trott att de skulle röstas ut ur tävlingen.

Mellan låtarna bjöds publiken på roliga anekdoter från körens äventyr och tid tillammans. Det märks att medlemmarna i den lila kören har något speciellt, som gjort dem till Sveriges mest älskvärda grupp.

– En sådan här gemenskap är det inte lätt att få, ens som vuxen, sa en märkbart rörd Hanna Hedlund från scenen.

Den rekordstora publiken, i den lilla trädgården, rymde både de som är för små för att gå och de som nästan är för gamla för att stå. Alla var på plats när kören gav tillbaka lite av den kärlek de fått från Bollnäsborna.

– Allt handlar om publikkontakten och den här platsen gör att det känns som att sjunga i smör, nämligen underbart, utbrast Hanna Hedlund lyckligt.

I skenet av de sista solstrålarna, innan solen hunnit försvinna bakom trädtopparna, fick en extra stämningsfull version av Sareks "Genom eld och vatten" avsluta kvällen till publikens stående ovationer.

Sen var det dags för det obligatoriska extranumret.

Mer läsning

Annons