Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmaplan – då kom målen

Som sista lag av alla i Hälsingland fick Korskrogen äntligen spela hemmapremiär.
Då kom också säsongens första mål – hela sju stycken mot Bollnäs.
– Vi var jäkligt taggade innan, och det var ju klasskillnad i matchen, säger Korskrogens tränare Olle Wennberg.

Edsbyn 2 drog sig ur damtrean. Det gjorde att Korskrogen, som skulle ha mött Edsbyn hemma i början, fick spela säsongens två första matcher på bortaplan.

Då blev det måltorka – förlust i premiären mot Team Hudik 2 med 0–1, samt 0–0 mot Norrala.

Men hemma på Korskrogens IP, när man på måndagskvällen äntligen fick göra hemmadebut sist av alla fotbollslag i Hälsingland, kom målen.

Efter tio minuter skarvade Sarah Mc Dade ett inspel stiligt i bortre – säsongens första mål för Korskrogen.

Det var möjligen första 20 av den här fotbollsmatchen som var någorlunda jämn. Bollnäs Vilma Lund var framme på en målvaktsretur och satte 1–1 för Bollnäs.

Men sedan blev det rätt tydligt var denna fotbollsmatch skulle hamna. Korskrogen dominerade både chanser och bollinnehav stort. Maya Nordborg, som under matchen hade två ribbträffar och en i stolpen, gav Korskrogen ledningen på ett skott som ändrade riktning på en Bollnäsförsvarare.

Det stannade vid "bara" 2–1 i paus. Sista 45 hade Korskrogen sedan uppvisning. När den andra halvleken var fem minuter gammal hade Sara Mc Dade fyllt på med sitt andra av totalt tre till 4–1, och kort därefter Malin Ljus distinkt avslutat efter frispelning från Maya Nordborg.

Sara Mc Dade fullbordade sitt hattrick på en målvaktsretur, Emma Johansson höll sig framme på en hörna och satte 6–1 och Wilma Larsson fastställde segern till 7–1 i matchens näst sista minut.

– Vi hade i princip alla friska och tillgängliga för spel förutom Julia Sörell i dag. Så det var så gott som vårt starkaste lag, säger Korskrogens tränare Olle Wennberg, som kan vittna om ett laddat lag inför hemmapremiären.

– Vi var jäkligt taggade innan, och det blev ju klasskillnad, säger han.

Korskrogen hade sina bästa spelare i ytterbacken Amanda Andersson, städigt ett hot med sin fina inläggsfot, effektiva anfallaren Sara Mc Dade samt innermittfältsparet Maya Nordborg och Unni Nilsson.

– Jag tycker att Amanda var outstanding i dag. Unni spelar tufft och vinner bollar, medan Maya är lugn och fördelar dem. Det är precis vad vi behöver, säger Olle Wennberg.