Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmahoppet körde ur i Järvsö

Efter en fin andraplats i det första åket kom en tidig miss av fjolårssegrarinnan i det andra och loppet var kört.
– Tråkigt, men jag har inte tränat tillräckligt i år helt enkelt, säger hon.

Tessan Berglund har bara tränat drygt tio pass på snö under säsongen – samtliga efter jul. Så det var ett positivt besked hon fick efter det första åket i damernas Järvsöslalom.

Åkets första tävlingsåk räckte till en andra plats.

– Ja, det var jättebra att få veta var jag står och ändå var det inte ett perfekt åk, säger hon.

När startordningen vände till det andra åket fick Tessan starta som nummer 29 – inte helt optimalt, då banan hade hunnit bli gropig och uppkörd.

– Det är inget att skylla på. Man ska klara av det också, men det är klart att det märks att man inte tränat som förut, säger hon och berättar om missen:

– Jag försökte att gasa på, men jag kom in fel vid krönet till branten i banan.

I morgon kommer däremot en ny chans, då Alpsvängen avgörs på samma plats. Och efter det fina första åket har fjolårssegrarinnan ändå fått en del svar.

– Ja absolut, det här är ingenting att deppa ihop för. Ny tävling i morgon och det ska bli kul.

Segrare i damklassen blev ledaren från första åket Vera Håkansson-Fermbäck, Vemdalens IF, som i överlägsen stil höll undan och vann nästan en och en halv sekund före Sara Ottosson, Östersund-Frösö SLK.

I herrklassen blev det spännande inför avslutningen av den andra omgången. Marcus Johansson från Kils SLK hade fem hundradelars försprång på Max-Gordon Sundquist, Östersund-Frösö. Det blev den sistnämnde som – i en tufft satt bana där flera körde ur – hämtade in, gick förbi och tog hem tävlingen med 34 hundradelars marginal före Johansson.

– Det var en tuff bana, men det visste jag om så jag gick inte för någon jättesatsning. Jag är glad att det höll, säger segraren Max-Gordon Sundquist som stod för ett felfritt andra åk.