Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemmaframgångar för Hudiksvalls ponnyryttare – Edsbyn tvåa i lagomgången

Hemmaklubben höll sig väl framme vid helgen regionala dressyrtävlingar för ponny på Hudiksvalls rid- och ponnyklubb.

Helgen stora vinnare var Saga Larsson som med sin C-ponny Napoleon vann tre klasser.

På lördagen vann Saga och Napoleon FEI:s individuella mästerskapsprogram med 66,992 procent.

Sen blev det hemmaklubben dubbelt upp i lagtävlansprogrammet kategori C, där Saga Larsson vann på 67,051 procent, före Nathalie Lättman/Ferrari First Edition, som fick 65,897.

Likadant blev resultatet i det avslutande mästerskapsprogrammet som Saga och Napoleon vann på 67,439 procent, före Nathalie och Ferrari på 66,260.

– Han har gått jättebra, sa en väldigt glad Saga Larsson, som tack vara sina resultat under helgen satte SM-kvalet.

– Så här höga procent brukar vi inte rida på, så det är jättekul.

Saga har ytterligare en ponny hemma i Njutånger, Kulltorps Olle, en fyraårig B-ponny.

– Jag har ett klarat ett kval till ungponny-SM med honom och åker till Stockholm sista helgen i maj för att försöka fixa det andra.

Amanda Frestadius/Prince Pogi tog två placeringar. På lördagen blev det en tredjeplats i FEI:s individuella mästerskapsprogram med 67,358 procent och på söndagen en delad andraplats i lagtävlansprogrammet med 66,026.

– Jag är verkligen nöjd. Han har haft bihåleinflammation och varit borta ett tag, men nu känns det att han verkligen är tillbaka och han går bättre än någonsin tidigare, säger Amanda, som är 18 år i år, och rider ponny för sista året.

Nanstas Thula Olskims och 20-årige B-ponnyn Caboy tog två andraplatser och var väldigt nöjd med helgen.

I lördagens lagtävlansprogram, där kategori B och kategori C var sammanslagna, blev det en andraplats med 63,939 procent, och i söndagens lätt A:4 blev det ytterligare en andraplats med 63,694.

Caboy började sin karriär som hopponny, och påbörjade sin dressyrkarriär först som 17-åring.

– Vi hoppar fortfarande hemma, men jag är för gammal för att tävla hoppning med honom, jag fyller 14 år i år, så det här är sista året jag får tävla dressyr på honom också, säger Thula.

Under lördagen reds även andra lagomgången i division 1, och denna andra omgång, liksom den första, vanns av Borlänge/Leksand, som fick totalt 65,909 procent. Tvåa blev Edsbyn, med 63,485. Totalt innebär det att Borlänge utökar sin ledning och har nu 18 poäng, medan Edsbyn tar ett rejält kliv uppåt till en tredje plats, som de delar med Nansta med tio poäng vardera. I Nanstas lag red Thula Olskims/Caboy, Ellen Larsson/Embla och Alva Trané/Munsboro m&m's. I andraplacerade Edsbyns lag red Astrid Jakobsson/Coedduon Llewelyn och Olivia Hammarström/Lilla My.