Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemligstämplad karneval

Elva ekipage är anmälda till årets karneval i Färila. På lördag rullar tåget genom byn, men vad ekipagen kommer att innehålla är hemligt – till och med för arrangören själv.

Det är bara deltagarna som vet vem och vad som kommer att få sig en känga i årets karneval.

– Ekipagen talar om det i kod, så det vet man verkligen inte. Jag tycker inte att det har hänt så mycket, men de brukar vara kluriga, säger arrangören, Peter Lindgren.

Elva anmälda bäddar för ett nytt bottenrekord i deltagande, enligt honom. Men än finns det hopp. En del brukar anmäla sig i sista stund, vilket i år innebär klockan tolv vid midnatt natten mot fredagen.

Karnevalen startar vid industrihuset, går bland annat längs Sorrovägen, Annbacksvägen och har Färilarevyns lokal som mål.

– Det går inte att stå vid kyrkan, som det gjort tidigare, där ser man ingenting. Gamla Annbacksvägen är bäst, där kan man se alla ekipage samtidigt, säger Peter Lindgren.