Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hemligstämplad karneval

Elva ekipage är anmälda till årets karneval i Färila. På lördag rullar tåget genom byn, men vad ekipagen kommer att innehålla är hemligt – till och med för arrangören själv.

Annons

Det är bara deltagarna som vet vem och vad som kommer att få sig en känga i årets karneval.

– Ekipagen talar om det i kod, så det vet man verkligen inte. Jag tycker inte att det har hänt så mycket, men de brukar vara kluriga, säger arrangören, Peter Lindgren.

Elva anmälda bäddar för ett nytt bottenrekord i deltagande, enligt honom. Men än finns det hopp. En del brukar anmäla sig i sista stund, vilket i år innebär klockan tolv vid midnatt natten mot fredagen.

Karnevalen startar vid industrihuset, går bland annat längs Sorrovägen, Annbacksvägen och har Färilarevyns lokal som mål.

– Det går inte att stå vid kyrkan, som det gjort tidigare, där ser man ingenting. Gamla Annbacksvägen är bäst, där kan man se alla ekipage samtidigt, säger Peter Lindgren.