Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hembygdsförening går ut på nätet

/
  • Nu går Loos hembygdsförening ut på internet för att sprida information om sin verksamhet.

Efter några bekymmersamma år ekonomiskt har Loos hembygdförening lyckats vända utvecklingen och fått en stabil ekonomi. Nu går man ett steg längre och satsar på marknadsföring på internet genom samarbete med Loos bygderåd.

Annons

Hembygdsföreningen hade för många år sedan en hemsida, som dock försvann i den ekonomiska kris som föreningen drogs med för några år sedan.

Nu är föreningens ekonomi stabil bland annat efter flera framgångsrika säsonger för campingen och hembygdsgården samt det miljonarv som föreningen för några år sedan fick då Losbon Hugo Jonsson testamenterade en större summa pengar till föreningen, vilket gett en mycket stabil grund för föreningen.

Syftet med den nya hemsidan är att sprida information om hembygdsgården Gammeltomten och Loos Camping och göra dessa mer synliga och lätta att hitta på Internet för gäster och besökare, men också att bevara och göra grundinformationen om byggnaderna mer permanent åskådliggjorda än i gamla pappersarkiv, som kan vara svåra att hitta då mycket av informationen är spridd för vinden bland diverse myndigheter och arkiv.

Gamla styrelseprotokoll och bokföring har gåtts igenom med tekniken data mining (informationsutvinning), för att söka information om när, var och hur byggnaderna kom på plats.

Loos Bygderåd ställer upp med att låna ut sin webmaster, som också fungerar som researcher i projektet.

Annons