Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helt rum med Robotech

Ola Englund på Blåsgatan i Arbrå har en ovanlig hobby. Han har ett helt rum fyllt med ett hundratal Robotech-figurer, som han själv sågat till och målat.
– Jag gör det bara för nöjes skull, säger han.

Till vardags jobbar Ola Englund som kock på Svempas i Segersta. På fritiden har han de senaste åren lagt ner många timmar på att tillverka figurer i trä med den tecknade science fiction-serien Robotech som inspirationskälla och förebild.

- Serien kom från USA på 1980-talet och det finns tre olika Robotech-filmer. Jag tyckte om dem redan som liten och nu bygger jag figurer från filmer jag köpt och från bilder på nätet. Men nu är det lite paus och jag väntar på att det ska släppas fler bilder.

Villan i Arbrå har ett hobbyrum i källaren och det är där han arbetar med figurerna – mest under mörka vinterkvällar.

- jag tycker om att hålla på med nånting och tittar inte så mycket på teve.

Resultatet finns på andra våningen, där ett av rummen domineras helt av Robotech-figurer – de flesta decimeterhöga. Där finns också en två meter hög robot och rymdskepp i olika storlekar. Och mitt i rummet har Ola Englund byggt upp en stadsmiljö.

- Vi hade ett rum över i huset, men det börjar bli fullt. Jag tror det finns 105 figurer där nu.