Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helsinge Vatten för alla

Från och med onsdag, den första april, handhas VA-verksamheten i Bollnäs och Ovanåkers kommuner av det gemensamma bolaget Helsinge Vatten AB. Syftet med bolaget är förutom rena samordningsvinster, en fråga om utveckling och kompetensförsörjning..

Det av Bollnäs och Ovanåkers kommuner gemensamt bildade bolaget Helsinge Vatten AB har nu övertagit VA-verksamheten i de båda kommunerna. Bolaget ska svara för produktion och distribution av vatten, rening av avlopp samt drift och underhåll av kommunernas VA-anläggningar.

Det nya bolagets kontor är placerat i Alfta, i en gul suterrängvilla bakom Alfta Rehab Center för att vara exakt. Riktigt på plats så här långt är bara det nya bolagets vd Björn Carlqvist.

– Administration och arbetsledning kommer att flyttas hit nu under april. Det blev lite kort om tid att få allt på plats till start. säger han.

Den personal som tidigare jobbat inom de bägge kommunernas VA-verksamhet har erbjudits att flytta över till det nya bolaget.

– Alla utom en person som snart kommer att gå i pension har valt att följ med, säger Björn Carlqvist.

Verksamheten kommer inledningsvis att bestå av 35 anställda och den årliga omsättning väntas bli 60 miljoner kronor.