Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helsinge Team får börja om

Förra säsongen hade Helsinge Team marginalerna på sin sida när laget förnyade division 1-kontraktet i badminton.
Den här säsongen trillade nätrullarna ner på fel sida.

Att Helsinge Team avslutade division 1-säsongen med en snygg 6–2-seger mot Täby var en klen tröst eftersom Kista kom till Hudik med ett gäng som hade en hel del elitseriemeriter.

Det gjorde att Kista vann mot såväl Umeå som Fyrisfjädern och det räckte precis för att laget skulle smita förbi Helsinge Team.

– Det känns förstås oerhört bittert, sa Helsinge Teams spelande coach Erik Lindgren.

Erik och hans lagkamrater kämpade hårt med det räckte inte riktigt den här gången.

I den första matchen blev det förlust med 2–6 mot Fyrisfjädern 2 och då hjälpte inte 6–2-segern mot Täby.

– Det är så stor skillnad på division 1 och division 2 att jag är helt övertygad om att vi kommer att kunna studsa direkt, sa Erik Lindgren.

Ska laget hitta något positivt med degraderingen är det att man nu får goda möjligheter att slussa in fler yngre spelare i laget.

– Eftersom det här varit en säsong där varje delmatch har varit av så stor betydelse har vi använt oss av de mer rutinerade spelarna. Nu tror jag vi kommer att se en rejäl föryngring, sa Erik Lindgren.

På damsidan öppnar detta upp för att Linnea Svärd och Amelia Persson får möjlighet till division 2-spel.

– Det som känns så surt är att vi med rätt flyt hade kunnat fixa den tredjeplats som var målet inför säsongen. I den här division 1-serien var det bara vi och Spånga som spelade med våra förstalag. Alla de andra klubbarna använder division 1 till att ge de spelare som står utanför elitserielagen bästa tänkbara motstånd, sa Erik Lindgren.

Nu väntar man också besked från förbundet angående nya riktlinjer inför nästa säsong. Riktlinjer som skulle öppna för att spelare kan representera en klubb individuellt men ändå få möjlighet att delta i ett lag med spelare från totalt tre olika föreningar.