Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helsinge Open 2016

I helgen genomfördes den första Helsing Open i historien med arrangör Bollnäs Judoclub.

De senaste åren har Bollnäs Judo växt, som ett resultat av fler, utbildade tränare, fler utbildade domare och ett fantastiskt arbete av föräldrar. Samt självklart drivna barn och ungdomar. Klubben har i dag ca 120 aktiva medlemmar- och är i och med detta Hälsinglands största judo klubb.

Totalt var det 10 olika klubbar representerade med barn och vuxna i åldrarna sju år och uppåt. Bland dessa klubbar fanns Ljusdal, Söderhamn och Hudiksvall, men även Gävle, Borlänge och Sundsvall. Hemmaklubben hade flest tävlande med 23 tjejer och killar.

Det bjöds på mycket fin judo och stödet från publiken var stort. Tävlingen hölls i A-hallen på Bollnäs sporthall.

Bollnäs tog hem segrar i totalt 7 klasser av 20.

– Tanken med Helsinge Open är att den ska växa och vara ett mästerskap som det talas gott och varmt om så att många vill komma hit och tävla. Vi har nu fått ”blodad tand” och spinner nu vidare på hur viska göra 2017 års tävling större och ännu bättre, säger Robert Myrberg och fortsätter:

– Judo är en sport för alla. Och vill man inte utöva densjälv, så är det en rolig sport att titta på. Nybörjarintag sker kontinuerligt, och det finns ingen övreåldersgräns för att prova. Alla är hjärtligt välkomna. Avslutar Robert Myrberg.