Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helsinge Airport avvecklas

Under torsdagen beslutade kommunstyrelsen att avveckla Helsinge Airport från och med årsskiftet.

Inför torsdagens kommunstyrelsesammanträde fanns tre alternativ för politikerna att ta ställning till.

1. Avvakta på mer konkreta besked från vindkraftsexploatörerna och eventuella etableringar av underhållsföretag och därmed fortsätta att driva den som instrumentflygplats, längst till och med 31 december 2012.

2. Gå ut med att kommunen avvecklar flygplatsen från årsskiftet och se vilket intresse från privata aktörer det finns att ta över.

3. Flygplatsen avvecklas den 1 november, utan att avvakta eventuella intresseanmälningar från vindkraftsexploatörer.

Det blev till slut alternativ två som röstades fram i kommunstyrelsen och som nu skickas vidare för definitivt beslut i kommunfullmäktige.

– Jag tycker inte att det känns bra att använda kommuninvånarnas skattepengar för att driva en flygplats som ingen använder, säger kommunalrådet Sven-Erik Lindestam (S), och fortsätter:

– Flygplatsen kan drivas vidare, men då ska det bekostas av kommersiella intressen.

Om ingen privat aktör anmäler sitt intresse för att ta över driften av flygplatsen kommer den avvecklas efter den 31 december i år.