Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellre vänta än att hoppa i fel säng

Uppsala har tydligt sagt ifrån när det gäller att bilda region ihop med vårt län skriver Marcus Häggström (MP) (31/8) uppenbarligen utan att reflektera varför.

Att Uppsala län med 10:37 i landstingsskatt och starka resultat i öppna jämförelser av sjukvården säger nej till att "gifta sig" med ett vanskött Gävleborg med 11:17 i landstingsskatt och relativt dåliga resultat i sjukvårdsjämförelsen är ganska naturligt. Ska Gävleborgs län bli en intressant samarbetspartner måste det till ett majoritetsskifte i såväl landstinget som regionen. Att i stället söka samverkan med lika vanskötta Dalarnas län och Jämtland med katastrofresultat i öppna jämförelsen om cancervården skulle förmodligen sänka Gävleborg ytterligare några snäpp i såväl ekonomi som resultat inom sjukvården. Då är det förmodligen bättre att Gävleborg står ensamt tills att någon bättre lösning dyker upp.

Hans Sundgren, gruppledare Moderaterna Söderhamn

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel