Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellmyrs tagen av flygolyckan

Den svenske landslagsmålvakten i ishockey Stefan Liv var ett av de 43 offer som omkom vid den ryska flygolyckan på onsdagseftermiddagen.

– Det är fruktansvärt tragiskt och det är knappt så att man förstår att det är sant, säger Bollnäs och bandylandslagets stjärna Per Hellmyrs som har många flygtimmar med ryskt inrikesflyg efter sitt år i Raketa Kazan.

Stefan Livs hastiga och tragiska död har skakat om hela Idrotts-Sverige.

– Jag tänker direkt på hans familj och hans två små pojkar. Jag har ju själv familj. Det känns på något vis som om man kände Stefan Liv nära. Den känslan kommer av att jag är med i ett lag och det var också han. Jag har reagerat kraftigt på den här tragiska olyckan och känner mig tagen. Just nu känns det jättejobbigt.

Per Hellmyrs har många timmar i luften med det ryska inrikesflyget. Både som proffisionell spelare under ett år i Raketa Kazan och med det svenska bandylandslagets alla resor i Ryssland.

– Det är hela tiden ett orosmoment att flyga inrikes. Det är gamla plan och i bland trodde man inte att det var sant när man klev ombord.

Har du varit med om några incidenter med ryskt flyg?

– Vi hade spelat JVM i Kemerovo 2002. När vi skulle landa i Nizjnij Novgorod så kanade vi av landningsbanan. Det var ganska otäckt.