Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellmyrs och Berlin till Bollnäs

Enligt Sveriges Radio P4 Gävleborg kommer storstjärnorna Per Hellmyrs och Daniel Berlin spela för Bollnäs GIF nästa säsong.
Är uppgiften sann så är det den största bandybomben i Sverige på många år.
Men på torsdagen så var det locket på från samtliga inblandade parter.

I början på april meddelade Per Hellmyrs, efter en tids rykten och spekulationer, att han skulle spela ytterligare en säsong med Dynamo Moskva. Detta efter att ha blivit uppvaktad av både Edsbyn och Bollnäs.

Men enligt P4 Gävleborg har Dynamo Moskva nu brutit kontrakten med både Hellmyrs och Daniel Berlin. Enligt radion är världsstjärnorna i stället klara för Bollnäs.

– Det stämmer att jag ska spela i elitserien igen, säger Berlin i en kommentar till Sveriges Radio P4 Gävleborg, utan att gå in på vilken klubb det handlar om.

Enligt P4 Gävleborg kommer landslagsstjärnorna att presenteras vid en presskonferens inom de närmaste dagarna.

Sirius är en av klubbarna som jobbat hårt på att få hem Daniel Berlin efter kommande säsong. Så här säger klubbens sportchef Mats Söderman till UNT.se:

"Vi har gjort allt. Det upplägg som vi hade erbjudit Daniel Berlin var säkert det bästa i klubbens historia. Vi har verkligen jobbat för det, men det här måste ha gått ruskigt snabbt".

Enligt UNT.se så är det en extern finansiär som gått in och hjälpt Bollnäs att landa de här drömvärvningarna. Enligt uppgifter till Uppsala-tidningen så handlar det om löner i paritet med vad toppspelarna i SHL tjänar, och mer därtill. I så fall summor upp mot 300 000 kronor i månaden.

Enligt uppgift till sporten så kan det vara så att det inte stoppar med Hellmyrs och Berlin utan att den externa finansiären även är villig att locka fler spelare till Bollnäs.

Bandypuls sökte Per Hellmyrs, Daniel Berlin och Bollnäs sportgrupp under hela torsdagen.