Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellmyrs kan bliårets man 2009

Han har vunnit det mesta som går att vinna.
På fredag kan han också ta hem titeln Årets man i svensk bandy.
Idrottslivet leker just nu för Edsbyns stjärna Per Hellmyrs.

– Jag tycker själv att jag har gjort en bra säsong, ända från försäsongen och över VM har jag hållit en hög nivå, säger Per Hellmyrs som fyller 26 år på onsdag.

Sent på fredag kväll får vi veta vem som tar hem titeln. Nytt för i år är att tre spelare har nominerats till galan i Uppsala. Det är inga dåliga konkurrenter som Per Hellmyrs slåss med: Magnus Muhrén (Sandvikens AIK) och Andreas Eskhult (Sirius).

Per Hellmyrs är den ende i trion som var med och tog hem VM-guldet. Eskhult lämnade återbud och Muhrén fick kliva av i början av turneringen på grund av en krånglande rygg.

Men Edsbyns högerhalv vågar inte ta ut någonting i förskott.

– Jag är nominerad tillsammans med två andra riktigt bra bandyspelare, det kan gå hur som helst. Även om jag inte skulle vinna är jag jättenöjd med säsongen, säger Per Hellmyrs.

Är det din bästa säsong någonsin?

– Jag tycker att jag har hållit en hög nivå under några säsonger. Säsongen innan jag stack till Ryssland var också riktigt, riktigt bra. I år har jag varit hyfsat skadefri och visst har det gått bra, men det är svårt att säga ifall det är den bästa säsongen.

Fredagens gala är ingenting som ligger inplanerad i Per Hellmyrs almanacka. Och han vet i dagsläget inte ifall han kommer att närvara. För tillfället är det lördagens SM-final som är i fokus.

– Jag är rädd att det kan bli för mycket fokus och ta bort koncentration från finalen. Men jag ska ta ett snack med Ola (Johansson) och Franco (Bergman), det kan ju vara så att man måste vara där och representera, säger Per Hellmyrs.

På tisdagskvällen får Edsbyns IF veta vilket motståndarlag det blir i finalen på Studenternas. För Hellmyrs kvittar det.

– Det spelar faktiskt ingen roll, det är så pass jämnt mellan VSK och SAIK att det kan gå hur som helst. Skulle jag tippa så tror jag Västerås vinner, hemmaplan och revanschlust avgör. Och eftersom vi aldrig mött Västerås i en final vore det kul att göra det nu.

För Edsbyns IF rullar finalveckan på traditionsenligt. Det betyder att det framåt onsdag är dags att prova ut en ny finalkostym.

– Vi har slitit ut några genom åren.

En annan tradition är att Edsbyspelarna får en varsin CD att ladda med inför bandyns avgörande.

– I år fick vi Perssons nya inför slutspelet. Och den är riktigt bra.

Du fyller 26 år på onsdag. På fredag kan du bli Årets man och på lördag kan Edsbyn ta sitt sjätte raka SM-guld. Det kan bli en hel del att fira.

– Då skulle man kunna festa. Hela våren!