Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellmyrs har bestämt sig

(Uppdaterad 18.01) Per Hellmyrs har bestämt sig.

Efter en månad av funderingar är 31-åringen klar för en ny säsong i Dynamo Moskva.

– Jag vill fortsätta i världens bästa bandylag, säger han.

Spekulationerna har varit många. Ryssland, Bollnäs eller Edsbyn har varit frågan.

Nu har en av världens bästa bandyspelare bestämt sig vart han spelar kommande vinter. Det blir en tredje säsong i ryska storlaget Dynamo Moskva.

– Det känns bra att fortsätta nu när vi ändå är inne i det. Vi vet i familjen vad det innebär och jag har haft två bra säsonger där, så det känns bra att fortsätta, säger Per Hellmyrs.

Medan funderingarna avlöst varandra har han vägt för- och nackdelar både vad gäller det sportsliga och det sociala. Till slut var det de positiva sidorna som fällde avgörandet.

– Jag har gått och vridit och vänt på det här i en månad nu, om jag vill fortsätta i Ryssland eller inte. Men tillsammans med familjen känner jag att det här är helt rätt beslut, säger Per Hellmyrs.

– Jag känner att jag har en bra utveckling där och får spela och träna med de bästa varje dag. Den chansen vill jag fortfarande ta. Jag känner att jag har mer att uträtta och är inte riktigt färdig med Ryssland ännu, fortsätter han.

Med den snöpliga finalen mot Jenisej i åtanke – ligger revansch bakom en del av ditt beslut?

– Egentligen inte. Jag har tagit beslutet på bredare grunder än så. Men nu när beslutet är taget så känner man att man vill ta tillbaka guldet. Det ska bli extra kul att försöka gå hela vägen kommande säsong.

Dynamo Moskva står inför en generationsväxling. Flera av lagets bärande spelare närmar sig eller har passerat 40 år. Klubben har nu gett tydliga indikationer på att spelet ska byggas kring Per Hellmyrs och Daniel Berlin inför kommande säsong – och även i framtiden.

– Jag känner stort förtroende för det – att vara en drivande spelare i världens bästa lag.

Per Hellmyrs har jagats av tre till fyra svenska klubbar sedan hans säsong tog slut i samband med finalförlusten mot Jenisej.

– Det är klart att det har förts diskussioner. Men ändå, jag har alltid fallit tillbaka på frågan om jag vill fortsätta i Ryssland eller inte. Det har varit svårt att diskutera med klubbarna när jag inte vetat vart jag vill spela.

Nu när beslutet är taget erkänner Per Hellmyrs att en sten lättat från axlarna – och han ser fram emot att återvända till öst efter sommaren.

– Vi känner att det här är helt rätt beslut och jag känner att det ska bli jättekul med en säsong till i Dynamo. Jag känner att jag blir bättre som bandyspelare varje dag.