Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hellgren nobbar erbjudanden för spel med Alfta i trean: "Telefonen har gått varm"

För två säsonger sedan var han lagkapten för Asplöven i allsvenskan. I vinter drar Martin Hellgren på sig Alftas tröja för spel i division 3. – Jag bestämde mig för att inte fortsätta med hockeyn på samma nivå, säger han.

Det blev totalt fyra säsonger med Asplöven, varav tre i allsvenskan och de två sista som lagkapten. Därefter valde Martin Hellgren spel med Hudiksvalls HC i division 1, en klubb som han efter förra säsongen lämnade tillsammans med en rad andra spelare .

Till vintern blir det däremot en helt annan nivå för 25-åringen. Hellgren är klar för spel med moderklubben Alfta, där han även kommer att fungera som assisterande tränare.

– Jag har inte känt ett sug efter att flytta någonstans och sen dök det upp en chans för mig att jobba med ensamkommande ungdomar. Det är en bra chans för mig att få ett vanligt jobb, förklarar Martin Hellgren det för många kanske oväntade valet av klubb.

Erbjudanden från andra håll har definitivt inte saknats.

– Motivationen har inte funnits för mig här i sommar. Det är lite tråkigt, eftersom telefonen har gått varm nu när man själv inte har motivationen.

Division 1-laget Kallinge-Ronneby och Kongsvinger från den norska högstaligan hör till lagen som har hört av sig bara under den senaste veckan. Men då hade Hellgren sedan länge bestämt sig.

– Jag bestämde mig säkert för fem till sex veckor sedan. Det har inte varit helt klart med Alfta, men jag bestämde mig för att inte fortsätta med hockeyn på samma nivå. Jag har ändå uppnått ganska mycket i min karriär, säger han.

LÄS ÄVEN: Bollnäs IS tillbaka i seriespel – efter stormigt styrelsemöte

Just tränarrollen, som assisterande tränare till pappa Håkan Hellgren, kan dessutom vara ett första steg in på en framtida karriär.

– Det har gått tankar i sommar, att jag kanske ska kliva på det i stället. Jag tycker om att vara en ledare och det är inte omöjligt att det blir några kurser och att jag tar tag i det. Men det är inte enkelt att komma någonstans på det heller, från ingenstans, säger Martin Hellgren och tillägger.

– Jag är dessutom fortfarande ganska ung, även om jag känner mig gammal.

Alfta har även gjort klart med Robin Hellgren, bror till Martin. Han kommer senast från spel med Oppala i division 2. Även Emil Engh återvänder till moderklubben, efter ett par säsonger i Arvika och Söderhamn/Ljusne.

Klart är också att målvakten Richard Johansson gör comeback mellan stolparna. Och Martin Hellgren tror att Alfta kan bli att räkna med i division 3 i vinter.

– Jag har ärligt talat inte jättebra koll på laget än, även om jag kollade på ganska många matcher i vintras. Sen är det många som jobbar skift så det kommer att se olika ut från dag till dag. Men vi har ett ganska bra lag på pappret, säger Martin Hellgren.