Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helikopter sökte björn

Två kvinnor på promenad vid Östanbo hörde en röst från skogen: "En björn, en björn!".
De ringde polisen som med helikopter och värmekamera letade efter både människa och björn.

Annons

Vid sextiden på söndagskvällen var två kvinnor ute för att rasta hunden vid Östanbo. Promenaden gick i skogsmark och plötsligt hörde de en annan röst: "En björn!". Ropet hördes flera gånger och de uppfattade att det kom från en kvinna de däremot inte kunde se. De hundrastande kvinnorna ringde polisen, som rekvirerade en helikopter från Stockholm. Sökandet efter en björn och den människa som ropat gjordes med värmekamera.

Sökandet från helikoptern gav dock inget men när polisen återupptog sökandet med hund på måndagsmorgonen så fick hunden upp ett björnspår.

– Det utgick från den punkt där det ska ha utspelat sig. Vi gick i björnspåren ungefär till E4 och sedan har den vänt och gått mot Östanbo igen, säger Per-Yngve Velander.

Det finns inga spår efter den människa som ska ha ropat. Polisen har avbrutit sökandet.

– Vi har ingen som anmälts saknad. Det kan ju vara så att någon som bor i trakten sett en björn och blivit förskräckt. Vi kan inte göra så mycket mer nu när vi inte har mer att gå efter, säger Per-Yngve Velander, som uppmanar att den som vet något om björnropet hör av sig.

– Naturligtvis, då får vi en lösning. Det kan ju vara så att någon sett en björn, ropat och sedan gått hem. Personen kanske inte allt vet om uppståndelsen som varit.