Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Helen Mirreni Hudiksvall

/
  • Dominic Cooper, som publiken känner igen som den blivande brudgummen i filmen Mamma Mia!, och Helen Mirren, gudabenådad skådespelerska och Oscarsbelönad för huvudrollen i The Queen, spelar i National Theatres uppsättning av Fedra.

Nästa torsdag, den 25 juni, kan biopubliken i Hudiksvall se Oscarsvinnaren Helen Mirren och Mamma Mia-stjärnan Dominic Cooper i direktsänd teater, från National Theatre i London.

Annons

Det är den kritikerhyllade uppsättningen av Jean Racines 1600-talsklassiker Fedra som direktsänds till över 200 biografer runt om i världen varav 22 i Sverige. Den enda visningen i Hälsingland blir i Hudiksvall.

Kunskap i engelska krävs dock om man ska få full behållning av Helen Mirrens återkomst till scenen efter sex års filmande, som bland annat resulterade i en Oscar för rollen i The Queen.

National Theatre planerar ytterligare tre livesändningar framöver i höst och vinter. Två av dem är Shakespeares All´s Well That Ends Well (Slutet gott, allting gott), den 1 oktober, och uruppförandet av pjäsen Nation, baserad på en roman av Terry Pratchett, den 30 januari 2010.

Folkets Hus i Iggesund och biograferna i Söderhamn och Hudiksvall har tidigare visat direktsända operaföreställningar från Metropolitan i New York. Dessa kommer också att fortsätta i höst.

Christina Busck

Mer läsning

Annons