Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helavuori stannar i Bollnäs

(Uppdaterad 15.23) Flera klubbar har jagat hans signatur.

Men nu är det klart att Samuli Helavuori stannar i Bollnäs.

En stor del bakom beslutet stavas Andreas Westh och Joakim Forslund.

– Så klart att det har spelat en viktig roll, säger han.

Annons

Samuli Helavuori har träffat bland annat Villa Lidköping och Vetlanda sedan säsongen tog slut.

Men på torsdagsmorgonen blev det klart att den finske landslagsmannen, som kom till Bollnäs inför säsongen 2011/2012, stannar i minst en säsong till. Kontraktet är ett så kallat ett plus ett-avtal.

– Man har haft rätt mycket tankar och det har gått fram och tillbaka. Nu känns det väldigt skönt att ha bestämt sig. Det här känns bra, säger Samuli Helavuori, som inte längre hymlar med att han träffat andra klubbar.

– Jag sa från början att jag skulle lyssna och kolla med alla som kontaktade mig. Men till slut började Bollnäs växa mer och mer i tankarna, det känns att det är någonting bra på gång.

En av anledningarna till 23-åringens kontraktsförlängning är tron på att fortsätta utvecklas i Bollnäs.

– Sedan var det lite magkänsla som blev avgörande också. Framför allt känner jag att jag har möjligheter att ta nästa steg som spelare. Jag tror stenhårt på att vi får ett bra lag, annars skulle jag inte ha skrivit på så här tidigt.

Att lagkaptenen Andreas Westh och nya tränaren Joakim Forslund blev klar tidigare i veckan var också en viktig del i hans beslut.

– Så klart har det spelat en viktig roll. Sedan har man Niklas (Prytz), Marcus (Wikman) och Markus (Ståhl) sedan tidigare. Det är mycket sådana grejer man måste tänka på, det är viktiga pusselbitar.

Vad har du fått för intryck av Jocke Forslund?

– Vi har hunnit prata lite grann och det känns väldigt bra, säger Samuli Helavuori.

I Bollnäs sportgrupp är man mer än nöjd över att ha knutit till sig den snabbskrinnande finländaren i minst en säsong till.

– Jätteroligt är det och vi är enormt glada och stolta över att han väljer att vara kvar i Bollnäs, säger Marcus Sandberg, som erkänner att föreningen har fått kämpa en del för att ha Samuli Helavuori kvar i klubben.

– Absolut, det har vi fått göra. Han har själv sagt att han lyssnat med andra, så det känns bra att han tog beslutet att stanna. Han kommer att vara en av våra nyckelspelare.

Fem spelare under kontrakt nu – hur jobbar ni vidare?

– Allt går enligt vår tidsplan som vi har internt. Utåt har det kanske verkat som "vad är det som händer", men vi är lugna och trygga i det som sker, säger Marcus Sandberg.