Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helavuori på väg bort?

Samuli Helavuori var en av Bollnäs toppspelare den här säsongen.

Och givetvis ett intressant namn för många andra klubbar i elitserien.

Men 22-åringen är hemlighetsfull när framtiden kommer på tal.

Annons

Att Samuli Helavuori skulle passa bra i vilket annat lag som helst i elitserien med sin vägvinnande skridskoåkning råder inga tvivel om. Och givetvis förs det diskussioner i kulisserna om var den finske landslagsspelaren ska ta vägen kommande säsong.

En klubb som givetvis vill ha hans underskrift är Bollnäs.

– Jag har pratat med Bollnäs. De vill ha mig kvar, men mer än så säger jag inte, säger Samuli.

Du kan inte säga något om hur långt ni kommit?

– Nu är jag tråkig, men jag vill inte säga mer om det.

Finns det andra klubbar med i racet?

– Det kan det vara, mer vill jag inte säga.

När tror du att det kommer ett besked?

– Det är svårt att säga hur långt bort det ligger att jag bestämmer mig. Det kommer när det kommer. Men det ska inte ta flera månader.

Hur det än är så har Bollnäs en del att bevisa efter den turbulenta säsong som varit, där sänkta spelarlöner var en del av störningsmomenten på väg mot ett missat slutspel.

– Det var annat som inte stämde heller, det var en jobbig säsong. Men från klubben så visar man att man jobbar för att få ordning på det. Det måste vara ordning och reda om man ska spela i en förening, säger Samuli.

En av klubbarna som jagar finske landslagsmannens namnteckning är Villa Lidköping. Nya Lidköpings Tidning bekräftar att Samuli Helavuori har besökt staden.

– Det verkar vara en bra klubb och en bra stad, säger han till tidningen.