Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helahälsan-Stinas egna ord om senaste veckan: "Jag satt där utan att på något vis känna mig skyldig"

 
Helahälsan 2020
Visa alla artiklar

Stina Nordin ser tillbaka på ännu en vecka med Helahälsan. Och hon kan konstatera att hon mår bra. Här är hennes egna ord om den gångna veckan.

Jag mår riktigt bra! Jag har haft och har en toppenvecka!

Det är klart att jag inte mår bra exakt hela tiden, vem gör egentligen det? Men överlag så flyter det mesta på just nu och det gör att jag hinner med att stanna upp och känna efter. Väldigt skönt och behövligt!

Läs också: Stina Nordin om hälsocoachernas stöd: "Det känns verkligen som att de vill mitt bästa"

Förra veckan var nog bättre rent träningsmässigt, men jag gillar ändå den här veckan bättre. Den här veckan har rullat på som den borde. Jag har varit ganska trött den här veckan och har faktiskt suttit i soffan två kvällar och inte gjort någonting. Helt underbart!

Läs också: Full fart framåt – Stina Nordin om oväntade peppen från Britney Spears: "Jag klarade det!"

Kanske inte låter så konstigt men det som gjorde det så underbart, förutom vilan, är att jag satt där utan att på något vis känna mig skyldig.

Jag hade saker, massor faktiskt, som jag hade kunnat ta tag i. Jag hade kunnat göra träningspasset en gång till, tvättat någon tvättmaskin, dammsugit, donat i trädgården med mera, men jag valde att sitta i soffan istället och det var helt rätt – det kändes rätt i hela mig.

Jag satt där utan att på något vis känna mig skyldig

När jag satt där i soffan så tittade jag på en ny serie jag hittat, åt mina äppelbitar med jordnötssmör och njöt av det. När jag valde att stänga av (lite för sent) så blev jag sittande i soffan en stund, det var helt tyst och lugnt. I den lilla stunden så fick jag möjlighet att känna efter, hur mår jag? Hur mår det/de jag har runt mig? Vad har jag i mitt liv? Vad är jag tacksam för? Är det något som skaver? Kan jag göra något åt det? Vad vill jag? Hur kommer jag dit?

Första kvällen var jag lite orolig över att alla tankarna skulle följa med mig när jag skulle försöka sova men det gjorde de inte, de hade fått sin stund och verkade nöjda med det.

En av mina favoritbilder jag har på mig själv är egentligen bara en bild på mitt ena ben. Jag ligger ute i vår trädgård en försommarkväll och filosoferar. Jag kan hur lätt som helst ta tillbaka den känslan, njutningen av att bara vara där och att få låta tankarna snubbla runt som dom vill. Jag längtar dit!

Läs också: Utmaningar skrämmer inte Helahälsan-Stina – läs hennes egna ord: "Ograciös så det står härliga till"

Vilan är enormt viktig och att stanna upp och känna efter är också enormt viktigt. Kom ihåg det!

Stina Nordin

Helahälsan är ett projekt som sträcker sig från slutet av mars fram till midsommar 2020. Vi får följa Stina Nordin från Järvsö som ska få hjälp med att lägga om sitt liv och bli mer hälsosam. Till sin hjälp har hon personliga tränare på Karma träningscenter i Bollnäs. Varje vecka kan du läsa om hennes träning, kost och alla utmaningar hon ställs inför.