Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Helahälsan-Stina sätter punkt: "Så tacksam att jag fick den här chansen"

Artikel 35 av 36
Helahälsan 2020
Visa alla artiklar

För allra sista gången summerar Stina Nordin sina tankar och känslor. Den här gången ser hon tillbaka på den otroliga resa hon gjort i Helahälsan – och tackar alla som gjort det här möjligt.

Nu har jag haft min sista träff och mitt avslut på Helahälsan. Känns konstigt bara att säga det! En träff där jag fick göra konditions- och styrketest igen och en sista invägning och mätning. Vi summerade den gångna veckan men också hela resan.

Läs mer: Nu är Stinas Helahälsan-resa slut – 14 kilo lättare: "Trodde inte jag skulle tappa så mycket"

På sätt och vis känns det som att det var nyss jag började, tiden har gått så fort!

När vi började prata om hela resan så insåg jag allt som hänt under dessa 12 veckor, allt som hänt med mig! Och slutsatsen är att jag mår så mycket bättre på så många olika sätt nu.

Läs också: Stina Nordins ord om första mötet: "Tufft att få det så konkret hur dåligt min kropp mår"

Jag mår fysiskt bättre i kroppen, jag har blivit starkare, tappat 14 kilo fett som jag burit på, men framför allt har jag fått så mycket mer energi i hela kroppen. Det är min största vinst!

Jag har även blivit tryggare psykiskt i och med alla samtal vi haft och insikten i att jag "får" och måste fokusera på mig också! Att göra saker bara för mig, och det är inget fel med det!

Läs också: Helahälsan-Stinas egna ord om senaste veckan: "Jag satt där utan att på något vis känna mig skyldig"

Jag har fått lära mig och inse vilken häftig kropp jag har som svarar på träning, som blir starkare och släpper det den inte behöver om jag bara hjälper den. Jag och min kropp samarbetar på ett helt annat sätt nu, den kräver saker av mig för att må bra och jag har börjat lära mig vad det är den behöver.

De här 12 veckorna har betytt så enormt mycket för mig och jag är så tacksam för att jag fick den här chansen!

Läs mer: Stina Nordin om Helahälsan – och att bli en lokalkändis: "Nu vet alla vem jag är"

Jörgen och Marie är pärlornas pärlor på min resa! De har funnits där för mig, stöttat mig, svarat på konstiga frågor på olika tider på dygnet, pushat mig, delat mina motgångar och framgångar, haft roligt med mig och de har trott på mig hela tiden!

De kommer alltid ha speciella platser i mitt hjärta och jag kommer aldrig glömma allt de gjort för mig!

Läs också: Stina Nordin om hälsocoachernas stöd: "Det känns verkligen som att de vill mitt bästa"

Det blir konstigt att inte träffa dem varje vecka men släpper dem helt, det gör jag nog inte! Vi kanske ses redan i höst.

En person som jag vill lyfta i den här resan är Denise, reportern som följt mig under hela resan! Hon har gjort ett fantastiskt jobb med reportagen som porträtterat min resa precis som jag tänkt mig och velat. Men även utan penna har hon varit en stor del av min resa med stöttande, peppande och positivitet har hon lyft mig många gånger! Tack för att du är du Denise!

Det är så många som jag vill tacka egentligen!

Alla som hejat och stöttat mig i Facebookgruppen, som skrivit till mig privat, som hejar på mig när jag är ute och springer, kommer fram till mig på Ica för att tala om att jag göra ett bra jobb, som skickar ett sms varje lördagsmorgon för att tala om att de läst om mig i tidningen och hejar på mig, som kallar mig inspirerande, som ställer frågor, som stöttar mig på jobbet, som skickar brev ovetandes om hur mycket jag behövde det, och som väljer att fortsätta följa och stötta mig via min Instagram eller på andra sätt.

Ni har gjort min resa så mycket lättare och roligare!

Läs också: Stina Nordin laddar för avslut – och bygger taktik för en fortsättning: "Det startar nu"

Två till som jag vill tacka är min underbaraste son som tränat med mig, hejat på mig och varit nyfiken med frågor och som varit förstående när jag varit trött. Min älskade "onge" och David, min blivande man (!). Du har stöttat mig på ditt sätt, stått ut med sena eller tidiga träningar, illaluktande träningskläder, vägande och portionerande av mat och annat tok jag hittat på. Du är den jag ringt först efter varje träff för att berätta hur allt gått och du har alltid lyssnat! Jag har hela tiden haft ditt stöd och din kärlek i allt. Ni två är mitt allt och utan er hade den här resan varit svårare och jobbigare!

Jag siktar framåt med en hel verktygslåda av "bra-och-ha-saker", som min pappa skulle ha sagt, redo att fortsätta min resa mot ett hälsosammare jag!

Stina Nordin

Helahälsan är ett projekt som sträckt sig från slutet av mars fram till midsommar 2020. Vi har fått följa Stina Nordin från Järvsö som fått hjälp med att lägga om sitt liv och bli mer hälsosam. Till sin hjälp har hon haft personliga tränare på Karma träningscenter i Bollnäs. Under de senaste månaderna har du kunnat läsa om hennes träning, kost och alla utmaningar hon ställts inför.