Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hela berget rockade

/

Rockriffen dånade från Östra Berget när Rock the mountain tog över Söderhamn på lördagskvällen.

Annons

Trots många lokala band är det fortfarande lite folk tidigt på kvällen. Bandet Lucy Seven gör vad de kan för att mana på skaran som samlats framför scenen. De fåtal som sitter, hänger eller står vid på scenområdet gör sitt bästa för att väsnas så mycket som möjligt.

Söderhamnarna väntar på de större banden. Ju längre kvällen lider, desto mer folk samlas på berget.

Då Part IV kliver upp på den lilla scenen vaknar publiken till liv. Söderhamnsbandet, med Johanna Andersson i spetsen, har samlat en hängiven skara fans på gruset framför scenen. När sluttonerna av den sista låten sprids med vinden ropar publiken för första gången "en gång till".

När "Hultfreds enda husband", Sator, kliver upp på scenen har publiken vuxit till sig rejält och Kravallstaketen gör äntligen nytta. Sator har spelat i stort sett överallt i Sverige, men det här är första spelningen för bandet i Söderhamn.

Inne i plåtskjulet är stämningen på topp. En mindre scen, värme och kvav luft gör ingenting när sjumannabandet Flaming Thyr & The Molotov Cocktail band levererar medryckande "snockrock" på svenska och får publiken att dansa framför scenen.

Mer läsning

Annons