Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hejare på belysningsdesign

/

Eluttag behöver inte vara tråkigt vita. Och teven behöver nödvändigtvis inte stå på golvet eller sitta på en vägg. I taket i sovrummet gör den sig mycket bra.
Det vet ägarna till RE-el, tre unga killar som har spännande lösningar till allt som handlar om el.

Annons

Vi träffar Christoffer Rosvold, Patrik Åsberg och Mattias Wannqvist hemma i Mattias hus på Dalavägen i Bollnäs.

Det är fredag och då är det där de brukar samlas för att gå igenom kommande jobb.

- Trots att så gott som ingen i Bollnäs vet att vi finns har vi massvis med jobb, framför allt i Stockholm och Västerås, säger Christoffer Rosvold.

Det var han som startade elektronikföretaget Rosvold Elektro som en enskild firma i januari 2011. I november samma år ombildades företaget till ett aktiebolag. (Inom kort kommer de att göra ett namnbyte till RE-el.)

Till att börja med hade han fem anställda varav Patrik Åsberg var en. Nu är man uppe i 15 anställda och Mattias Wannqvist har klivit in som delägare. Han har ett stort kontaktnät i Bollnäs vilket de ser som en fördel.

- Självklart vill vi bli kända här hemma också, säger Christoffer Rosvold.

Fortfarande består det mesta av vardagen av traditionella elinstallationer. Men de här killarna vet hur mycket läckert det går att göra med inbyggda lampor, ledbelysning, lysknappar och eluttag. Kort sagt, de är mästare på belysningsdesign.

Det är bara att titta sig runt i Mattias hus för att förstå vad de pratar om.

I sovrummet har han byggt in teven i taket och vill man kan man ligga och titta på en stjärnhimmel av små, små lampor också. Även kaklet i badrummet har dekorerats med inbyggda lampor och när han drar ut kökslådan tänds punktbelysningen i taket.

- Sånt här vill vi jobba mer med. Och jag tror faktiskt att fler och fler kommer att vilja göra något annorlunda och roligt med belysningen i sina hem. Butikerna börjar tänka om de med, säger Mattias Wannqvist.

Mer läsning

Annons