Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Hedvall vill ha målvaktsplatsen

Den allsvenska fotbollspremiären närmar sig.

Men kampen om målvaktsplatsen i Gefle IF går vidare.

Valet står mellan Emil Hedvall och Sasa Sjanic.

– Det är stentufft. Men det känns bra, absolut, säger Hedvall.

Det 1 april förra året gjorde Emil Hedvall allsvenska debut när Gefle premiärvann över Åtvidaberg med 1–0. Totalt under året blev det sju matcher från start för den tidigare målvakten i Söderhamns FF.

Nu står en ny säsong inför dörren. Och det har hänt en hel del i Gefle IF under vintermånaderna. Tränarikonen Pelle Olsson är borta och ersatt av Roger Sandberg. Rutinerade rävar som målvakten Mattias Hugosson och lagkaptenen Daniel Bernhardsson har lagt skorna på hyllan och en stor spelaromsättning gör att hela åtta nyförvärv kan räknas in i truppen. En av dessa är målvakten Sasa Sjanic med förflutet senast i Vasalund.

– Han har gjort det otroligt bra och överraskat många. Det märks att han varit på den här nivån tidigare både i Kalmar och Norrköping, säger Hedvall om sin målvaktskollega.

Hedvall fick smaka på den allsvenska hetluften i fjol och vill förstås gärna vakta målet i premiären borta mot Mjällby den 30 mars. Men det är fortfarande en tuff kamp om målvaktsplatsen. Båda har fått chansen att visa upp sig vid fyra tillfällen under försäsongen.

– Jag hade lite struligt med axeln som hoppade ur led i slutet av januari och direkt på det gjorde jag illa i ryggen i gymmet. Jag fick ta det lugnt och inte stressa för att bli hel och frisk. Och i efterhand har det fungerat bra.

Hur ser du på konkurrensen?

– Det är stentufft och inget som är givet än. Man får hela tiden försöka att göra en bra träningsvecka och sedan hoppas på att få spela match till helgen.

– Men jag tycker det känns bra, absolut. Allting går som planerat.

En indikation på åt vilket håll det lutar kan vara att Hedvall har fått förtroendet i två av tre matcher i Svenska cupen. Senast i söndags när Gefle och Norrköping spelade 1–1 efter bland annat ett straffmål från Johan Oremo.

– Det kan man väl kanske inte. Men man hoppas och tror att det ska leda till något bra. Det är en ny tränare och det gäller att bevisa att man förtjänar sin plats.

I helgen väntar Gif Sundsvall i genrepet inför den allsvenska starten.

– Vi tar små steg hela tiden. Vi gjorde en helt okey match mot Norrköping. Vi var bekväma med bollen och hade bra variation i anfallsspelet. Men det kommer nog att kärva nog ett tag till innan vi känner att allt sitter säger Emil Hedvall.