Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hedström vann monté-SM

Att Hagmyrens Linda Hedström är en av landets absolut bästa montéryttarinnor är det ingen tvekan om. På lördagen blev det också seger i monté-SM när hon red tolvårige Hot Tub till dennes 41:a seger i karriären.

Annons

Segern var Lindas andra i SM och på fyra starter i de fem SM som avgjorts i just monté har hon fina raden 2-2-1-1. Där kan man tala om en imponerande rad.

– De två första åren var jag tvåa med Global Derby och 2010 blev det seger med Lanxness Palema. I fjol var jag inte med eftersom jag var gravid när SM avgjordes, berättar Linda.

– Det här var en riktigt skön seger och det är bara att ge beröm till Marcus (Öhman) som kan ha en gammal häst i så här fin författning. Det är egentligen otroligt att han kan vara så bra, berömmer Linda vinnarhästen och dess tränare.

Linda inledde loppet som trea-fyra med storfavoriten Poison Composite i ledningen. 700 kvar skickade Linda fram den pigge gamlingen som i ett huj tog hand om ledningen och inte gav favoriten en chans att följa.

Efter det var det inget snack om saken och Hot Tub vann loppet med gott om luft ned till konkurrenterna.

– Favoriten måste ha haft en riktigt dålig dag men det förringar inte på något sätt den insats min häst stod för, sa Linda.

Roger Nygren

Mer läsning

Annons